Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında milliyeti bilinmeyen bir hava aracının düşürüldüğünü duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada şöyle denildi:

"Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Hava aracının düşürüldüğü bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.


Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "İnsansız hava aracı (İHA) düşürüldü" dedi. Ajansa konuşan ABD'li bir yetkili de, düşürülen aracın "bir Rus insansız hava aracı olduğundan şüphelenildiğini" söyledi.

Olayla ilgili Rusya'dan da mesaj geldi. Rus Ria Novosti haber ajansına göre sınırda hava aracının düşürülmesi üzerine Rusya Savunma Bakanlığı "Suriye'deki tüm Rus askeri uçakları güvenli bir şekilde üslerine geri döndü, insansız hava araçları planlandığı şekilde faaliyetlerine devam ediyor" açıklaması yaptı.