Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda 20 Ocak’ta başlayan Afrin operasyonuyla ilgili 415 kilometrekare civarında bir alanın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolünde olduğunu söyledi.

Sendika.org'da yer alan habere göre Erdoğan, 7’si ilçe olmak üzere toplamda 372 köy-belde-yerleşim bulunan Afrin’de 1000 köyün TSK ve ÖSO’nun kontrolüne geçtiğini de iddia etti.

Erdoğan'ın bu ifadeleri "Afrin'de kaç köy var?" sorusunu gündeme getirdi.

7'si ilçe olmak üzere Afrin'de toplamda 372 köy-belde-yerleşim bulunuyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin operasyonuna ilişkin bilgi verdi açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz. 1000 köy bu teröristlerden arındırılmış durumda. Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz.

Kaynak: Sendika.org