Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'in kuzeydoğusunda stratejik öneme sahip Burseya Dağı’nın TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatı bölgesindeki Afrin bölgesine başlattığı harekât dokuzuncu günde havadan ve karadan devam ediyor. TSK öğle saatlerinde yaptığı açıklamada stratejik açıdan öneme sahip Burseya Dağı'nın TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçtiğini duyurdu.

TSK bugün (28 Ocak) akşam saatkerinde yaptığı açıklamasında ise “557 terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildi” dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 20 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Harekât kapsamında, 28 Ocak 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞterör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden hayati tehlikesi olmayacak şekilde iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetlerince desteklenen bir Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde dört Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gün içerisinde 73 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 557 olmuştur.

Hava harekâtı, taarruz helikopterleri, silahlı insansız hava araçları ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen Zeytin Dalı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."