Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Afrin'de sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bölgede yağma ve soygun yapan bir gruba karşı operasyon başlatıldı.

K24’ün yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde ÖSO’ya bağlı silahlı gruplar arasında Afrin’in Mahmudiye, Velat ve Zediye mahallelerinde çıkan çatışma sonrası sokağa çıkma yasağı duyuruldu.

Öte yandan, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Feylek el Şam, Sultan Murad ve El Hemzat gibi milis gruplarının bugün sabah saatlerinde Şuhada el-Şerqiye milislerine yönelik gerçekleştirdikleri saldırı sonucunda gruplar arasında çatışmaların çıktığını aktardı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü, çatışmalardan sonra TSK tarafından Afrin’de çok sayıda mahallede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti.

Çatışmaların daha çok Velat mahallesinde yaşandığı belirtilerek, çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Çatışma sonrası talan edilen mallar için TSK ve ÖSO’ya bağlı bazı milis gruplar, Şuhada el-Şerqiye milislerinden silahlarını kendilerine teslim etmesini istedikleri kaydedildi.

AFRİN OPERASYONU

20 Ocak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli grupların Afrin’e başlattığı operasyon 18 Mart’ta bölgenin kontrol edilmesiyle son bulmuştu.

ÖSO grupları, Afrin’i ele geçirdikten sonra yağma olaylarına başlamış ve bölüşmede sorun olunca çatışmalar meydana gelmişti.

Öte yandan, Suriye'nin çeşitli bölgelerden getirilen Araplar, Afrin ve çevresine yerleştiriliyor.

Operasyon sırasında 200 binin üzerinde Afrinli diğer bölgelere göç etmişti.