ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması sonrası serbest bırakılan ve ülkesine dönen Amerikalı pastör Andrew Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha teşekkür eden Trump, Brunson'ın serbest bırakılmasının Türkiye ile ilişkileri açısından atılmış "harika bir adım" olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Türk halkına da teşekkür eden Trump, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bence bu ilişkilerimizde büyük bir adım olacak. Yaşananlardan dolayı birkaç aydır Türkiye'yle ilişkilerimiz gergindi. Burada şimdi kimseyi suçlamayacağım. Birşey söylemeyeceğim.

"Sadece şunu belirtmek istiyorum: Türkiye'yle ilişkimiz mükemmel olabilir ve olan da bu yönde atılmış harika bir adım. Türkiye'yle harika bir ilişkimiz olacağını biliyorum.

"Türkiye'ye karşı tavrımız çok sertti. Kesinlikle hiçbir anlaşma yapmadık. Doğruyu söylemek gerekirse yapılan tek anlaşma, ona da anlaşma dersiniz, psikolojik bir anlaşmadır. Türkiye hakkında bugünkü hislerimiz dünden çok farklı. Türkiye'ye çok daha yakın olabileceğimizi düşünüyorum. Belki de çok çok iyi bir ilişkimiz olacak."

ABD'nin Pastör Brunson'ın serbest kalması için "uzun ve zorlu" bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Trump, Türkiye'ye yönelik "çok sert" yaptırımlarını da gözden geçireceklerini vurguladı.

BRUNSON TÜRKİYE'YE TEKRAR DÖNECEK Mİ?

Ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan Pastör Andrew Brunson, Cumartesi günü ABD'e döndü.

Brunson'u ülkesine götüren uçak Maryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü'ne indi.

Amerikalı pastörü havalimanında yetkililer karşıladı. Brunson daha sonra Beyaz Saray'a geçti.

Beyaz Saray'daki görüşmede Başkan Trump, Pastör Brunson'a, "Türkiye'ye bir daha gitmek ister misiniz?" diye sordu.

Pastör Brunson, bu soruya "Türkiye'yi çok seviyorum, Türk halkını çok seviyorum" karşılığını verdi. Trump da "Türkler harika insanlar" dedi.

Brunson ayrıca Trump'a ve yönetimine serbest bırakılması için teşekkür etti. Pastör kameralar önünde Trump için dua da etti.