Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesinde Suriye'den çekilme anlaşmasına varan, diğer yandan "Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan ödeyecek" açıklaması yapan ABD Başkanı Donald Trump'a Riyad'dan yanıt geldi.

Riyad’ın açıklamasında, “Suriye ile ilgili ağustos ayından beri yeni bir söz vermedik” denildi.

Suriye'den tamamen çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'ın 24 Aralık'ta "Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan ödeyecek" diye tweet atması, spekülasyon yarattı.

Durumu açıklığa kavuşturma ihtiyacı duyan Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği, kraliyetin Suriye ile ilgili ağustos ayından beri yeni bir söz vermediğini duyurdu.

CNBC'ye açıklama yapan elçilikten bir yetkili, ABD Dışişleri'nin Demokratik Suriye Güçleri'nin IŞİD'den kurtardığı bölgelerin istikrara kavuşturulmasına yönelik fona Riyad'ın 100 milyon dolarlık katkı taahhüt ettiğini açıklamasından beri kraliyetin yeni bir söz vermediğini belirtti.

Suudi diplomat "Kraliyet, IŞİD'le savaşan küresel koalisyona büyük katkı vermektedir, Suriye'de en çok sorti yapan ikinci ülkedir ve Suriye'deki yardım çalışmaları için milyonlarca dolarık bağışta bulunmaktadır" dedi.

Kaynak: Sputnik