ABD Devlet Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldüğünü açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan bir canlı yayında açıklamayı yapan Trump, ABD'nin elde ettiği istihbarat sonucu Bağdadi'ye yönelik bir operasyon düzenlendiğini ve Bağdadi'nin kendisini operasyon sırasında intihar yeleğiyle patlatarak öldürdüğünü söyledi.

Amerikalı lider, operasyon sonrasında yapılan testlerin ölen kişinin Bağdadi olduğunu doğruladığını aktardı.

"Ağlayarak, çığlık atarak, bir köpek ve bir korkak gibi öldü, kendisiyle beraber olan çocukların da ölümüne yol açtı. Bütün dünyanın nasıl öldüğünü bilmesi gerek" diyen Trump, açıklamasında Rusya, Suriye, Türkiye ve Irak'a ayrıca teşekkür ettiğini söyledi.

Üç yıldır Bağdadi'nin nerede olduğunu bulmaya çalıştıklarını açıklayan Trump, operasyon sırasında ABD tarafından kimsenin hayatını kaybetmediğini sadece bir köpeklerinin yaralandığını belirtti.

Trump, Türkiye'nin operasyondaki rolü ile ilgili olarak, "Türkiye bizim oraya gideceğimizi biliyordu, onların topraklarından geçerek geçtik, operasyon sırasında bir sıkıntı yaratmadılar. En tehlikeli kısım, oraya gidebilmek ve oradan çıkabilmekti. Yerel kişiler tarafından saldırılar oldu ancak bununla başa çıkıldı."

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile operasyonu izlediğini belirten Amerikalı lider, ABD'nin düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Bağdadi taraftarının öldüğünü belirtti.