Ankara’da önceki akşam gazeteciler ve akademisyenlerle biraraya gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, iki yıl önce TRT Şeş’te program yapan Rojin için “aşüfte kadın” dedi. Taraf yazarı Orhan Miroğlu Şahin’i protesto ederek salondan ayrıldı.

 

Önceki akşam Ankara’da düzenlenen bir toplantıda gazeteciler ve akademisyenlerle biraraya gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in sanatçı Rojin ile ilgili sözleri şaşkınlık ve tartışma yarattı.

 

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından periyodik olarak düzenlenen Başkent Toplantıları’nın önceki akşam Ankara Swiss Hotel’deki son toplantısının konuğu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin idi. Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıya aralarında Taraf Yazarı Orhan Miroğlu akademisyen Yasin Aktay, Erol Göka’nın da olduğu gazeteciler, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.

 

Toplantının soru cevap kısmında söz alan Taraf yazarı Orhan Miroğlu, Şahin’e TRT Şeş ile ilgili bir soru sordu. Şahin bu soruya cevap verirken “Burada kadın yok değil mi” diyerek etrafına baktıktan sonra, sözü iki yıl önce TRT Şeş’te program yapan Kürt sanatçı Rojin’e getirdi. Şahin’in Rojin için kullandığı “Aşüfte kadın” sözleri salonun bir anda buz kesmesine neden oldu.

 

Şahin’in daha sonra BDP milletvekillerine yönelik olarak da hakaretamiz sözler sarfettiği öğrenildi. Bu sözlere itiraz eden yazar Orhan Miroğlu’na Şahin’in cevabı şu oldu: “Benim üslubum böyle”. Şahin’in üslubunu savunması üzerine yazar Orhan Miroğlu, “bu üslubunuzu protesto ediyorum” diyerek salonu terk etti.

 

Öte yandan dün akşam saatlerinde doğum günü vesilesiyle düzenlenen özel bir toplantıda Rojin’le bir araya gelen yazarımız Cafer Solgun, Rojin’in bu olaydan dolayı çok üzüntülü olduğunu ve yasal haklarını kullanmakta kararlı olduğunu belirtti. Solgun’un telefonla görüştüğü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileri ile Orhan Miroğlu da olayı doğrulayarak üzüntülerini dile getirdi.  

 

Sanatçı Rojin, 1 Ocak 2010’da yayına başlayan TRT Şeş’te beğeni toplayan sabah programları yapmış, bir süre sonra programlarına müdahale edildiği gerekçesiyle TRT Şeş’ten ayrılmıştı. (demokrathaber)