Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde işçileri taşıyan servis aracına trenin çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Olayı anlatan görgü tanıkları 'Burası şu an savaş alanı gibi. Yaralılar yerlerde, ekipler müdahale ediyor' dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Makinistinin kimliği henüz öğrenilemeyen Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz İlçesi'nde Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı.

İlk gelen bilgilere göre kaza sonucu en az 10 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Tren kazasıyla ilgili Devlet Demiryolları (TCDD) açıklama yaparak, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını bildirdi. TCDD açıklamasında bariyerin neden kapalı olmadığına ilişkin olarak bilgi verilmedi. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20.03.2014 tarihinde (bugün) 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsü, Mersin-Adana arasındaki Km.16+036'da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar hemzemin geçidine, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur. İlk belirlemelere göre olayda servis minibüsünde bulunan 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır."