Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü tren faciasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Emniyet Müdürlüğü’nden arandığını ve ifade vermeye çağrıldığını belirten Mısra Öz Sel şehir dışında olduğu için cuma günü ifade vereceğini söyledi. “Çorlu Başsavcılığı asli görevini yapmak yerine bu tür şeylerle uğraşıyor” diyen Sel şöyle konuştu:

“Giderim ifademi veririm hiç sorun değil. Öfkeliyim. İlk zamanlar üzgündüm hayal kırıklığı yaşıyordum. Artık hayal kırıklığı yaşamıyorum. Türkiye’deki adalet sisteminin bu olduğunu anladım. Ne yazık ki asli kusurluların ortaya çıkarılıp gerekli cezaların verilmesi, bu tür toplu katliamların yaşanmaması adına bir şey yapılmıyor. Bir şey yapmak, adaleti sağlamak yerine yakınlarını kaybedenlerin ailelerine acımasızca, insafsızca davranıyorlar. İfade vermek benim için sorun değil. Beni içeriye de atabilirler. Ben oğlumun gittiği günden beri zindanda yaşıyorum. Ben söylediğim tüm sözlerin arkasında duruyorum. Adil bir şekilde yargıyı uygulamalarını istiyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum. “

‘DAVAMIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Çorlu davası sürecinde gazeteciler hakkında da soruşturmaların açıldığını hatırlatan Sel sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ben 9 yaşında çocuğumu kaybettim. Siyasiler tarafından her türlü hakarete uğruyorlar. Görevlerini yerine getiremedikleri için toplumun gözünde her türlü hakarete maruz kalıyorlar. Ben yüzlerine küfür etsem ne olacak? Ki etmiyorum Çorlu Başsavcılığı böyle bir şeyi uygun görmüş. Boş işlerle uğraşmaya devam etsinler. Ben davamın peşini bırakmayacağım.”