Tatillerini geçirmek üzere Manisa'dan Trabzon'un Akçaabat ilçesine gelen iki kardeş, Akçakale beldesinde gezinirken kendileri için 'Bunlar terörist' diyen kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Olay, dün saat 21.20’de ilçenin Akçakale Beldesi’nde meydana geldi. Yaz tatili için Manisa’dan gelen ve yaklaşık 20 gündür Akçaabat İlçesi’nde anneanneleri Fadime K.’nın yanında kalan Ramazan ve Ö.Ö. kardeşler, sahildeki kayalıklarda, kimliği belirsiz 4 kişinin saldırısına uğradı.

'BUNLAR KÜRT, TERÖRİST'

"Kürt, terörist" diyerek saldıranlardan kaçmak isterken, belde meydanındaki kahvede bulunan yaklaşık 10 kişinin de saldırısına uğrayan Ö.Ö., olaydan sonra Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü, göz ve kulak çevresindeki yaralara dikiş atıldı. Ö.Ö., şunları anlattı:

"Akşam ağabeyimle bakkaldan bir şeyler aldık ve sahilde gezinmeye çıktık. Bir anda yanımıza gelen 4-5 kişi, ’Burada ne işiniz var, terörist misiniz’ diyerek tepki gösterdi, ardından da saldırdı.

'TEKME TOKAT VURDULAR'

Kaçmaya çalışırken bu kez de kahvedeki bazı kişiler, 'Bunlar Kürt terörist’ diye bize saldırdı. Tekme tokat vurdular. Şikayetçiyiz."

Ramazan Ö. ise, "Ö.’ye 'terörist’ diyerek vurmaya başladılar. 'Bırakın, kardeşim o benim. Vurmayın’ dedim, bu kez de, 'Bunlar terörist, Kürt’ diyerek bana vurmaya başladılar. Akçaabat’a tatile geldik. Böyle bir şey beklemiyordum" diyerek dert yandı.

İlçede başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı’na giden Ömer ve Ramazan Öz ifade verdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (posta)