Trabzon Otogarı'nda, bir otobüs firmasından bilet aldıktan sonra, aralarında geçen konuşmaları duyan kişilerin 'PKK üyesi oldukları' suçlamasıyla karşılaşan 2 kişi, firma çalışanları ve çevredekilerin saldırısına uğradı. Olaya müdahale eden polis ekiplerince saldırganların elinden kurtarılan mağdurlar, daha sonra polis kıyafeti giydirilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Olay bugün saat 10.30 sıralarında Değirmendere Mahallesi’ndeki Otobüs Terminali’nde meydana geldi. İddiaya göre, Erzurum’a gitmek için bir otobüs firmasından bilet alan 2 kişi, kısa süre sonra, "PKK’ye ilişkin konuştukları"nı öne süren otobüs firması çalışanları ile tartışmaya başladı. Büyüyen tartışma arbedeye dönüşünce çevrede toplananlar da olaya karıştı. Saldırganlara müdahale eden polis, biri hafif yaralanan iki yolcuyu terminal dışına çıkartarak bir depoya götürüp güvenlik altına aldı.

Olayın çevrede duyulması üzerine çok sayıda kişi terminal etrafında toplandı. Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan öfkeli kalabalığın polislerin depoya sakladığı 2 kişiye yönelik saldırı girişiminde bulunması üzerine kısa süreli gerginlik tırmandı. Kalabalık, 112 sağlık ekiplerinin depoda bulunan yaralıya müdahale etmesine izin vermedi.

BELEDİYE BAŞKANI MEGAFONDAN SESLENDİ

Kalabalığı sakinleştirmek için terminale gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha sonra Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ile birlikte depoya girerek 2 yolcu ile görüştü. İki kişi, polis kıyafetiyle depodan çıkartılarak uzaklaştırıldı. Bu kişilerin götürüldüğünü haber alan kalabalık da dağıldı