İstanbul Güngören’e bağlı Tozkoparan’da evlerini tahliye etmeleri için zorlanan ve belediye tarafından elektriği kesilen yurttaşlardan 71 yaşındaki Adil Değirmencioğlu, karanlıkta önünü göremeyerek düştü ve beyin kanaması geçirdi.

Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, 71 yaşındaki yurttaş Değirmencioğlu, karanlıkta önünü göremedi ve ayağının takılmasıyla dengesini kaybederek kafasını gardıroba çarptı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri de ilk müdahaleyi telefon ışıklarıyla ve fenerle yapmak zorunda kaldı.

Bağcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Değirmencioğlu’nun bilincinin yerine geldiği ancak olay anını hatırlamadığı ifade edildi. Adil Değirmencioğlu hastanede müşahede altında tutuluyor.

NE OLMUŞTU?

Tozkoparan Mahallesinin Güngören Belediyesi kararıyla "riskli bölge" ilan edilmesinin ardından mahallede oturan yurttaşlar polis zoruyla evlerinden çıkarılmaya çalışıldı.

Tozkoparan Mahallesi, Güngören'de deprem riski sıralamasında gerilerde olmasına rağmen rant için bölgeyi boşaltmak isteyen Belediye yetkilileri, yurttaşları yıldırmak için evlerin elektrik, su ve doğalgazlarını kesti.

Yıllardır mahallede oturan ve evlerini kıt kanaat geçinerek satın aldıklarını belirten Tozkoparanlılar, yerinde ve insan odaklı kentsel dönüşüm yapılması talebiyle mücadelelerini sürdürüyor.