İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacıhakkında tutuklama kararı çıktı. 

İddianameden

TUSKON ve üye şirketlerine yönelik yürütülen 'FETÖ' soruşturması sonucunda hazırlanan iddianamede Fethullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Gizli tanığın ifadesine yer verilen iddianamede, örgüt üyelerinin ekmeklerde "büyü olduğu" için Halk Ekmek’ten asla ekmek almadıkları belirtilmişti.

İddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduğu diğer 83 iş insanının ise örgüt üyeliği suçundan cezalandırılmaları istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, İsa Akalın ve Emre Er adlı kişiler "ihbar eden" sıfatıyla yer aldı. İddianamede 1 numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen gösterildi. İddianamede firari şüphelilerden Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’n "anayasayı ihlal", "TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör rögütü kurmak veya yönetmek" ve "Özel belgede sahtecilik" suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istendi.