'Silahlı çatışmada öldüğü' iddia edilen ancak faili meçhul cinayete kurban gittiği anlaşılan Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden, tehdit ve taciz edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

 

İSTANBUL- Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, otopsi raporu alınması için İstanbul'daki mezarının açılmasına karar verilen eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden, telefonla tehdit ve taciz edildi. Tomris Özden, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne suç duyurusunda bulundu.

 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Tomris Özden, burada basın mensuplarına kendi yazdığı basın açıklamasını dağıttı. Tomris Özden açıklamasında, ''1995 yılında iki korumasıyla birlikte şüpheli şekilde öldürülen ve 'PKK ile girilen çatışmada şehit düştü' şeklinde kayıtlara geçen eşim Albay Rıdvan Özden'in, Diyarbakır özel yetkili savcılığınca yürütülen soruşturma dosyası, 17 yıldan sonra İstanbul Beşiktaş özel yetkili savcılığına yollanmıştır'' ifadelerini kullandı.

 

Bir canlı yayına telefonla katıldıktan 4 gün sonra kendisini cep telefonuyla arayan bazı kişilerce taciz ve tehdit edildiğini söyleyen Özden, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

 

''Şahsımı tanımadıklarını söyledikleri halde, taciz ve tehdit eden şahısların kişiliğime yönelik saldırıları yaşam güvenliğimi tehlikeye atmaktadır. Saldırılara karşı Anayasa ve yasaların bana tanıdığı tüm hukuki ve meşru yolları kullanacağımı, basının ve kamuoyunun bilmesini istiyor, telefonla sözlü saldırıyı yaptıran kişilerin yaşam güvenliğime ve tüm diğer temel hak ve özgürlüklerime saygı göstermeye davet ediyorum. Bu saldırılar ise beni inandığım değerler uğruna mücadele vermekten asla vazgeçirmeyecektir.''

 

Özden daha sonra, savcılığa suç duyurusu dilekçesi verdi.

 

Albay Rıdvan Özden'in mezarı, 2 Şubat tarihinde açılmasına karar verilmiş, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle mezarın açılması ertelenmişti. (ETHA)