Ankara Mamak'ta ücretlerini alamadıkları için eylem yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2’nci Etap İnşaatı işçileri bu sabah yeniden gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta AKP milletvekilleri ile görüşen ve kendilerine 19 Aralık'a kadar sorunun çözüleceği sözü verilen işçiler, ücretlerini alamayınca inşaat alanına yeniden gitti. İşçiler, “TOKİ hakkımızı ver”, “Hakkımızı yedirtmeyiz”, “Gökhan Saral hakkımız ver” yazılı beyaz yeleklerle beklemeye başladığı sırada polis müdahale etti. Müdahale sonrasında eylem yapan 8 işçi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Mamak Karakolu’na götürülen işçilerin isimleri şöyle: Ömer Özkaya, Hasan Durgaç, Kerem Özkaya, Nazım Ertuş, Ozan Demirtaş, Doğukan Özkaya, Abdullah Çelik, Doğan Özkaya.

NE OLMUŞTU?

İşçiler, çalıştıkları şirketin konkordato ilan etmesi ve TOKİ’nin de kendilerine ücretlerini vermemesi nedeniyle iş bırakmıştı. İki yıldır ücret alamadıklarını belirten işçiler, konkordato ilan eden ana yüklenici firmadan olan alacaklarının da şirket sahibinin TOKİ’den çektiği avansa sayılması nedeniyle geçmişe dönük ücretlerini alamadıklarını söyledi. 22 Kasım’dan beri TOKİ inşaatının önünde eylem yapan işçilere polis üç kez müdahale etmiş ve işçileri gözaltına almıştı. En son çalıştıkları inşaatın çatı katına çıkarak eylem yapan TOKİ işçileri, alacaklarının verileceği sözünün ardından eylemlerini sonlandırmıştı. İşçiler 20 Aralık’tan bu yana her sabah inşaat alanına giderek, maaşlarının ödenmesini talep ediyor.