TMMOB hakkında hükümet tarafından Meclis'ten geçirilen önergeyle ilgili aralarında CHP milletvekillerinin ve emek güçlerinin de olduğu yüzlerce kişi, TMMOB Genel Merkezi'nde biraraya geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yürüdü. 

KESK Genel Sekreteri, BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, BES Genel Başkanı Ahmet Kesik, İHD yöneticileri, EMEP, ESP, SDP temsilcileri, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin de yürüyüşe katıldı.

Yüksel Caddesi'nde bulunan TMMOB Genel Merkezi önünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yürüyen kitle sık sık, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "AKP dışarda örgüt arama TMMOB burada", "Polis simit sat onuruna sahip çık" sloganları attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde polisin aldığı önlemler dikkat çekerken, burada TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı açıklama yaptı.

Soğancı, "Bir torbacı hükümetimiz var. AKP torbacı bir hükümettir. Operasyon yedik biz. Bu hükümet darbe yaptı. AKP darbecidir. Bu ülkenin ormanını, merasını peşkeş çeken bir hükümet ile karşı karşıyayız" dedi.

Bu ülkenin mimarlarının, mühendislerinin şu anda gözaltında olduğuna dikkat çeken Soğancı, arkadaşlarının toplantıdan çıkarken gözaltına alındığını kaydetti. Soğancı, "Bu insanların yüreğinde sadece insan sevgisi var. Senin çapın yetmez onları sindirmeye. Yeni bir örgüt yaratmaya çalışmanıza gerek yok. Biz bir örgütüz ve o örgütün yöneticileri şimdi gözaltındadır. Buradan örgütüm adına bir kez daha söylüyorum; amacınıza ulaşamayacaksınız" dedi.

Açıklama, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları ile son buldu. Açıklamanın ardından grup, bakanlığa siyah çelenk bıraktı. (Yüksekovahaber)