İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Firuzköy Mahallesi'nde oturan Uçarman ailesi, Alevi oldukları gerekçesiyle komşusunun nefret söylemlerine maruz kaldıklarını ve darp edildiklerini açıkladı. Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na bilgi veren Cemal Uçarman, aynı binada yaşadıkları komşularıyla ortak bahçeyi kullanmak noktasında sıkıntı yaşandığını, bu temelde yapılan bahçeyi ayırma talebini de kabul ettiklerini söyledi. 

TAŞLARLA SALDIRI

Buna rağmen anne ve babasının komşuları tarafından ağır hakaretlere maruz kaldığını belirten Uçurman, “Evde otururken bahçeden bir ses duydum. Dışarı çıkıp baktığımda komşumuz annemi ve babamı itip hakaret ediyordu. Ben ne olduğunu sorunca ‘benim yerimden çıkın’ diyerek hakaretlerine devam etti. Ardından keseri alarak bana saldırdı. Yanındaki kadınlar ise ‘Allahsızlar, kitapsızlar, Kızılbaşlılar’ diyerek taşlarla saldırmaya başladı” dedi. 

3 DİŞİ KIRILDI

Saldırıda 3 dişinin kırıldığını, dudağının, kaşının patladığını ve gözünün morardığını belirten Uçurman, darp raporu aldığını ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Olaydan bir gün sonra da aynı kişilerin annesine yürüyüş yaptığı “Ezan sesinden rahatsız olanları Allah yaksın” gibi nefret söylemleri söylediğini ifade etti.