Jandarma Genel Komutanlığı, Adana'Da TIR'ları durduran askerlere soruşturma açıldığını açıkladı. Soruşturmayla ilgili 5 müfettiş görevlendirildi.

Suriye'ye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gözetiminde giden 7 TIR'ın savcılık talimatıyla durdurulmasının ardından görev yapan Jandarma ekibine İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı soruşturma açtı.

İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanı da iddiaların incelenmesi için bölgeye müfettiş gönderdi. Bugün Adana'ya giden 5 kişilik askeri müfettiş grubu ile Mülkiye başmüfettişlerinin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun da aralarında bulunduğu rütbelileri dinleyeceği öğrenildi.

JANDARMA BÖLGE KOMUTANI GÖREVDEN ALINABİLİR

Askeri müfettişlerin raporları doğrultusunda Jandarma Bölge Komutanı Celepoğlu'nun görevden alınabileceği, operasyonda görev yapan jandarma ekibinin de görev yerlerinin değiştirilebileceği kaydedildi.

SAVCI POLİSİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

TMK 10. Maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı'nın silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine TIR'ların durdurulması için polisi devre dışı bırakarak sadece jandarma ekibini bilgilendirdiği öğrenildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un devreye girmesiyle polisin bu talimatı uygulamayarak TIR'ların durdurulması ve arama yapılmasında görev almadığı kaydedildi.

Jandarmanın ise 500 kişilik ekiple Savcılık talimatını uygulayarak arama yaptığı, Vali Hüseyin Avni Coş'un yazılı talimatı ve olay yerine gitmesine rağmen Jandarma ekibinin savcılık talimatını uygulayarak aramalara devam ettiği ileri sürüldü.

(Haberler)