İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilip İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğramasının ardından tutuklanan saldırganlar Çağlar Baş, Çağrı Hasan Çalışkan ve Ömür Canpolat hakkında iddianame düzenledi.

Savcılık, saldırı gerekçesi ile tutuklanan Çağlar Baş ve Çağrı Hasan Çalışkan hakkında "Kamu görevlisini yaralama" suçundan 1 buçuk yıla kadar, Ömür Canpolat hakkında ise "Kamu görevlisini kasten yaralama" ve "Kamu görevlisine alenen hakaret etmek" suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istedi.

3 saldırgan hakkında hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

KENAN TEVER'E TAKİPSİZLİK...

Şüphelilerden Kenan Tever hakkında ise takipsizlik verildi.

Takipsizlik verilen Tever, ifadesinde "Ben Barış Atay'ın bulunduğu mekanda oturuyordum, diğerleri telefon edip yanıma geldiler" şeklinde konuşmasına rağmen hakkında takipsizlik verildi.

Diğer şüpheliler, Tever'i yolda gördüklerini söylemişti.

Barış Atay'ın avukatları, şüphelilerin söz konusu saldırıyı örgüt faaliyeti kapsamında düzenlemiş olabileceklerine ilişkin şikayet hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

YOL İSTEME İDDİASI

Öte yandan saldırganlar savunmalarında Barış Atay'dan yol istedikleri, bunun üzerine Atay'ın kendilerine hakaret etmesinin ardından kavga çıktığını ve Atay'ın milletvekili olduğunu bilmediklerini iddia etti.

Kaynak: İleri Haber