Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, bombalı saldırılar ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle bir zamanlar turistle dolan Kapalıçarşı'nın boş olduğu söyleniyor.

Kapalı Çarşı'daki dükkanını kapatmak zorunda kalıp bir kilimcide işe giren Mehmet, "Gezi'den sonra işler kötüleşmeye başladı" diyor ve devam ediyor:

"Daha sonra Suriye ve Irak'taki savaşlardan etkilendik. Sonra patlamalar oldu."

Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum kampanyasını "güvenlik sorunları ve ekonomik kriz" üzerine inşa ettiği belirtiliyor ve Anayasa değişiklikleri onaylanırsa Erdoğan'ın yasamada son sözü söyleme ve bakanları seçmede tek güç olma imkanı kazanacağı kaydediliyor.

"Destekçileri bunun ekonomik dönüşümü sağlayacağını iddia ediyor" deniyor.

“10 YILLIK SÜREÇ” 

Erdoğan'ın danışmanlarından Mehmet Uçum'un "Türkiye'nin tüm sorunlarını kanunlarla çözmeyi deniyoruz ama kanunlar soyut" sözleri yer alıyor.
Uçum "Türk davranışını, kültürünü ve halk - devlet arasındaki ilişkiyi reforme edecek 10 yıllık bir sürece giriyoruz" diyor.

Haber 2007'de AKP iktidarının ordu ve yargının siyasete müdahalesini azaltmaya yönelik reform çalışmaları yaptığı belirtilerek devam ediyor.

AKP'ye daha sonra kapatma davası açıldığı ve 2011 yılında AKP'nin üçüncü kez seçimleri kazandığı yazıyor.

“TEK ADAM REJİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”  

Haber ardından Anayasa Hukuku profesörü Ergun Özbudun'un sözleriyle devam ediyor:

"O zamandan beri işler tersine döndü. Otoriter bir rejime kaydılar. Artık muhalefetten korkmuyorlardı.

"2007'de yapmaya çalıştığımız (Anayasa değişiklikleri) daha liberal demokratik yöndeydi, ancak bugün o noktadan çok uzaktayız. Güçler ayrılığının azaldığı daha otoriter bir sistemi, pratikte tek adam yönetimini, engellemeye çalışıyoruz. Bununla karşı karşıyayız."

Haberde Erdoğan'ın seçmenlerin kalbini kazanmak için "milliyetçi kızgınlığı ve daha aydınlık yarınlar vaadini" kullandığı yazıyor.

"(Erdoğan) Lira'nın sıkıntılarını Türkiye'ye karşı düzenlenen uluslararası komploya indirgenebileceğini iddia etti ve hükümet yanlısı medya terör saldırıları için Batı istihbarat ağlarını suçluyor. Erdoğan'ın fanatikleri tek cevabın ona daha fazla güç vermek olduğunu söylüyor" ifadeleri yer alıyor.