Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın katıldığı toplantıda açıklandı.

Türk Lirası'nın yeni simgesinin açıklanması öncesi akılları karıştıran 'bilgisayarlara simge nasıl yüklenecek?' sorusunun yanıtı da Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı tarafından verildi.

TL SİMGESİ İÇİN: ALTGR+T

Hazırlanan özel programla TL'nin simgesi AltGr+T tuşlarına basıldığında çıkacak. Vatandaşlar yazı tipi ve uygulamalarına Merkez Bankası'nın sitesinden erişebilecek.

TÜRK LİRASI'NIN YENİ SİMGESİNİ BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN: www.tcmb.gov.tr/yeni/iletisimgm/TLSimge/kurulum.html

Kurulum Bilgisi:

Yukarıda linke tıklayıp çıkan sayfadan bilgisayarınızın işletim sistemine uygun olan programı indirin. İndirdiğiniz programı çift tıklayarak çalıştırın.

Yapmış olduğunuz kurulum, işletim sisteminizin program dosyaları alanına "TCMB" isimli bir klasör yaratmıştır. Bu klasörde, başlangıç menünüzde bir kısayolu da bulunmakta olan "TLSimgeKisayol.exe" programı yer almaktadır.

Bu programı çalıştırıp herhangi bir metin düzenleyicide, "AbakuTLSymSans" yazı tipini seçtiğiniz takdirde AltGr+T ve Ctrl+Alt+T tuş kombinasyonları ile TL simgesini kullanabilirsiniz.

Programı kapatmak için, sistem menüsü alanından TL simgesini sağ tıklayarak "Çıkış" seçeneğini seçmeniz yeterlidir.