Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ile eski Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Başkanı Osman Nihat Şen arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtları internete sızdı. İddiaya göre TİB başkanı daha yasa çıkmadan Başbakan’ın danışmanı Mustafa Varank’ın talimatlarıyla sansür girişimlerine başlamış.

Yolsuzluk operasyonları sonrası emniyet ve yargı başta olmak üzere yapılan atamalardan TİB de payını almıştı. MİT, Emniyet ve Jandarma istihbaratlarının telefon dinleme izinlerini hukuka uygun yerine getirme yetkisini elinde bulunduran Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB), MİT görevlisi Ahmet Cemaleddin Çelik atanmıştı. Bakan çocuklarının adının da geçtiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan iki gün sonra imzalandığı vurgulanan atama kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. TİB başkanlığını 7 buçuk yıl yürüten Fethi Şimşek geçen yıl Ankara cumhuriyet başsavcısı olmuş, yerine vekaleten Osman Nihat Şen atanmıştı. Osman Nihat Şen hükümetin isteği üzerine elinden geleni yapıyordu ancak başarılı görülmüyor olacak ki yerine MİT'ten atama yapılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın ve adı yolsuzluk operasyonuyla anılan birçok ismin ses kayıtlarını sızdırmasıyla tanınan Haramzadeler grubu tarafından youtube’a yüklenen ses kaydında iddia edildiği üzere, eski TİB Başkanı Osman Nihat Şen, Mustafa Varank’ı arayarak bir videonun yayılmaya başladığından bahsediyor, Telekom’un bir altyapı oluşturduğunu ve TİB bünyesinde bir ekip kurulduğunu ve olayla ilgili adreslerin tespit edilip Telekom ile koordinasyonlu çalışılacağını söylüyor.

Söz konusu video ile ilgili kısa süreli bir çözüm sunan TİB Başkanı Şen, Varank’a ayrıca, youtube’daki videolar ile ilgili ABD’nin karar istediğini, özel hayatın gizliliği ve gizli çekim olması halinde videoların engellenmesinin daha rahat olacağını bildiriyor.

Youtube’un videoyu kaldırmayacağını bildiren TİB Başkanı Şen’in, kendilerinin sansür altyapısını Varank’a rapor etmesinin ardından Varank’ın ‘biraz hızlandıralım’ talimatı ile devam eden ses kaydı Şen’in adı geçmeyen bir bakana da bilgi vereceğinin bilgisini vermesiyle sona eriyor. (Haberdar.com)

İşte Haramzadeler hesabından yazılanlar ve o ses kaydı:

VARANK 1 TAYYİP'İN DANIŞMANI MUSTAFA VARANK'TAN İNTERNETE SANSÜR

Erdoğan'dan ALO Fatih'e Mustafa Varank'tan ALO Devlet'e, Sansür sadece Erdoğan'ın tekelinde değil.

Sansür Erdoğan'dan güç alanların elinde diktatörlük kılıcı. Erdoğan'dan güç alanlar sansürün alasını kullandılar.

ALO @varank kayıtlarını açıklıyoruz.

Twitter'daki AKP Trolleri Baş Hırsız'ın Başdanışmanı diktatörcük Mustafa Varank'ın kontrolündedir.

Mustafa Varank Trollereden sorumlu Başbakan Danışmanıdır.

Baş Hırsız anketleri manipüle etti, kızı Sümeyye de derneğine asparagas destek için Diktatörcüğün trollerinden destek istedi.

Twitter'daki yalan, iftira ve çarpıtmaların arkasında Baş Hırsızın Başdanışmanı Diktatörcük Mustafa Varank var

Varank 1 Tayyip'in Danışmanı Mustafa Varank'tan İnternete Sansür