THY Genel Müdürü Kotil, 150 kişinin öldüğü Germanwings uçağının pilotunun uçağı bilerek düşürdüğü yönündeki iddiaları hatırlatarak, THY pilotlarını evliliğe yönlendireceklerini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) kadrosuna yeni katılan 86 pilot için Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi’nde dün tören düzenledi.

Germanwings Havayolları uçağının Fransa topraklarına düşmesi sonucu yaşanan feci kazada, pilotun psikolojik bozukluk nedenlerinden birinin sevgilisi ile yaşadığı sorunlar olduğu ortaya çıkmıştı. Törende bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, 150 kişinin hayatını kaybettiği Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Germanwings uçağını bilerek düşürdüğü iddia edilen pilot Andreas Lubitz’i hatırlatarak, THY pilotlarını evliliğe yönlendireceklerini söyledi.

Temel Kotil, yeni pilotlara yaptığı konuşmada bu konuya da değinerek şunları söyledi:

”Allah göstermesin Fransa’da ki kaza bize çok yeni bir şey öğretti. Pilotluğun aslında çok kritik bir görev olduğunu. Pilot arkadaşların bayan olsun erkek olsun yaşam stillerinin çok önemli olduğunu gördük. Orda kazaya sebep olan pilotun kız arkadaşından ayrıldıktan sonra böyle bir kaza olmuş. Dolayısıyla arkadaşlar kesin olarak bekar olanlara evlilik için yönlendirme yapıyoruz onu bilin“.