Gazeteciler Sendikası, ABD’nin Missouri eyaletinin Ferguson Mahallesi’nde yaşanan olayları görüntülemek için orada bulunan 13 gazetecinin gözaltına alınmasına tepkisiz kalmadı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, 13 gazetecinin gözaltına alınması ve darp edilmesiyle ilgili açıklama yaparak gazetecilere yönelik polis şiddetini kınadı.

Açıklamada, “Halkların haber alma hakkına yönelik her türlü engelleme girişimini kınıyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ferguson’da siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi ile başlayan olayları görüntülemek için orada bulunan gazetecilerden 13′ü gözaltına alınmıştı.

13 gazeteciden biri olan AA muhabiri Bilgin Şaşmaz polis tarafından darp edildi ve beş saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

ABD’nin Missouri eyaletinde yaşanan bu olay, polis şiddetiyle beraber sansürün de sınırlarının çok geniş olduğunu bir kez daha gösterdi. Ancak teknolojinin vardığı nokta ve gelişen iletişim ağlarının da etkisiyle gerçeklerin gizlenmesi artık imkansız. Gazetecilerin görevini yapmasını şiddet yoluyla engellemeye çalışan, ‘medyaya sansür’ uygulamalarıyla gündeme gelen ülke yönetimleri şunu anlamalılar; sansür ve şiddet bumerang gibi fırlatana geri dönüyor.

Gazetecilere yönelik şiddeti ve halkların haber alma hakkına yönelik her türlü engelleme girişimini kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”