LİMTER-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter'i işkenceyle öldüren ekipte yer alan polis Ahmet Okuducu'ya verilen 10 yıl hapis cezasına, Yeter'in eski eşi ve mücadele yoldaşı Ayşe Yumli Yeter'den tepki geldi.

ETHA'ya konuşan Yeter, "İnsan hayatı sudan ucuz maalesef" dedi.

"Bir cana 10 yıl" diyen Yeter, "tescilli bir işkenceci olmasına rağmen mahkeme heyetinin verdiği 10 yıllık ceza ile Okuducu'yu ödüllendirdiğine" dikkat çekti.

Ayşe Yumli Yeter, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz duruşmada '15 yıl' diyen mahkeme, iyi hal indirimine gitmeyeceğini söylemesine rağmen, 1999 yılından beri işkencecileri koruyan tavrını bir kez daha ortaya koydu. Faşist devletin mahkemeleri de faşisttir. Çok öfkeliyim. Eşimin davasında sadece 3 işkenceci yargılandı. İşkencecilerden Erol Ersan, iki yıl yattı, çıktı. Devlet, 'Beraat ettin' dedi. Diğer işkenceci Mehmet Yutar, 2,5 yıl yattı, çıktı. Üçüncü işkenceci Okuducu'ya ise 10 yıl. İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde TİM 3'ün başındaki Sedat Selim Ay gibi işkenceciler ise hiç yargılanmadı."

Polis/yargı işbirliğinin birçok davada olduğu gibi bu davada da görüldüğünü söyleyen Yumli, "Sosyalist ideallere sahip bizler kapitalist faşist devletin insanlık dışı işkenceci politikalarına karşı Süleymanların ideallerinin peşinde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi dünkü duruşmada, Okuducu'ya "işkenceyle insan öldürmek"ten 15 yıl hapis cezası verdi. Ancak, failin 4 kişi olması ve asli failin tespit edilmemesi nedeniyle ceza 10 yıla indirildi. Mahkeme, kamu hizmetlerinin yasaklanmasına ve Okuducu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. (ETHA)