Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken boğulan ve herkesi etkileyen fotoğrafları yayınlanınca bütün Dünya'yı üzüntüye boğan Alan Kurdi'nin fotoğrafı eğlence malzemesi yapılınca sosyal medyada yoğun tepki verildi.

Garanti Bankası çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi küçük Alan'ın fotoğrafını "Hafta sonu erken kalkınca ben :)))" diye paylaşınca sosyal medyadan tepki yağdı.



#GarantiBankasınıİnsanlıgaDavetEdiyorum etiketiyle çok sayıda tepki mesajı yazılarak Garanti Bankası uyarıldı.

"Küçük bir çocuğun ölümünü eğlence malzemesi yapan çalışanınız hakkında işlem yapacakmısınız?"
diye soruldu.

Tepkilerin yoğunlaşması üzerine "İlgili kişinin bankamız için görev alamayacağı çalıştığı firmaya iletilmiştir" diye açıklama yapan Garanti Bankası şu mesajı paylaştı:

"Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda Garanti Bankası çalışanı olduğu ifade edilen ve yayınladığı ileti tepkilere neden olan kişi, Garanti Bankası’nın değil, Garanti Bankası'na dışarıdan hizmet veren bir şirketin çalışanıdır.

İlgili kişinin kurum kültürümüz ve sosyal medya politikalarımızla da uyumlu olmayan bu davranışı nedeniyle bankamız için görev alamayacağı, bugün itibarıyla çalıştığı firmaya iletilmiştir.

Garanti çalışanlarının, toplumsal konulara hiçbir şekilde duyarsız kalmadığını ve kalmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız." (Demokrat Haber)