Dün gözaltında intihar ettiği ileri sürülen Murat Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, polislerin gözaltı bilgisi için kendisini dün aradığını, bu sabah gittiği Gazipaşa Jandarma Komutanlığı'ndan TEM'e yönlendirildiğini, “intihar eden var” denilerek teşhis için Antalya Adli Tıp Kurumu'na yönlendirildiklerini söyledi. 

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde dün yol denetimi sırasında gözaltına alınan 24 yaşındaki Murat Araç isimli gencin emniyet müdürlüğünde intihar ettiği ileri sürüldü. Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Güney Karakolu ekipleri, dün yaptıkları yol uygulamasında bölge illerinden gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu.

Yapılan GBT sorgusunda Murat Araç isimli gencin sahte kimlik taşıdığı "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla arandığı ve gözaltına alındığı ileri sürüldü. 

GÖZALTINDAYKEN ATLADI İDDİASI

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Araç’ın savcılıktaki ifadesi ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye teslim edildiği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri devam eden Araç’ın saat 18.00 sularında 3'üncü kattan atlayarak intihar ettiği iddia edildi. Araç’ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

AVUKAT: BU SABAH ARADIĞIMDA ŞAHSIN OLMADIĞINI SÖYLEDİLER

Araç’ın ailesinin çocuklarının gözaltına alındığı bilgisine ulaştıktan sonra avukat Özgür Sarıoğlu'nu aradıkları ve çocuklarının gözaltında olduğunu söyledikleri öğrenildi. Konu üzerine görüştüğümüz avukat Sarıoğlu, gözaltına alınan Murat Araç ile görüşemediğini, ailenin kendisini araması üzerine TEM Şube Müdürlüğü'nü dün saat 16.34 sıralarında aradığını ve kendisine "Henüz getirilmeyen bir şahıs var, kimliği hakkında bilgimiz yok. Ama getirecekler" denildiğini aktardı.

Avukat Sarıoğlu, bu sabah TEM Şube'yi aradığında ise kendisine “herhangi bir şahsın getirilmediği bilgisini” verdiklerini söyledi. 

AİLE TEM'E GİDİNCE ÖĞRENDİ

Araç’ın ağabeyi İlhan Araç ise, dün polisler tarafından arandığını ve kardeşinin gözaltına alındığını öğrendiğini, akabinde Antalya'da bir avukatla görüştüğünü belirtti. Kardeşiyle ilgilenmek için bu sabah önce Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiğini oradan da TEM Şube'ye yönlendirildiklerini söyleyen ağabey İlhan Araç, burada birinin intihar ettiğini kendi çocukları olup olmadığının teşhisi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na yönlendirildiklerini söyledi.

Araç, nöbetçi savcı ile görüştüğünü kaydetti. Kardeşini teşhis ettiğini fakat otopsi işlemlerine girmediğini söyleyen ağabey Araç, kendisinin ifadesinin alındığını söyledi. Kardeşinin otopsi işlemlerinin bittiğini ve kendisine otopsi raporuyla ilgili herhangi bir belgenin verilmediğini söyleyen Araç, cenazeyi defnetmek üzere Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine götüreceklerini kaydetti. 

Savcılıkla görüştüğünü kaydeden İlhan Araç, savcının kendisine nöbetçi savcı olduğunu olayın üzerinde duracağını söylediğini aktardı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı