Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde koşulların düzeltilmesi talebiyle 36 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan tutuklular, taleplerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini bitirdi.

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde 25 Mart’ta başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi sona erdi.

İHD ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAD) heyeti cezaevine giderek temaslarda bulundu. Cezaevi savcısı ve tutuklularla görüşen avukatlar Sinan Zincir, Fazıl Ahmet Tamer ve Gülizer Tuncer, tutukluların açlık grevi eylemini sonlandırdığını duyurdu.

Etkin Haber Ajansı (ETHA)'ya konuşan Avukat Sinan Zincir, Cumartesi günü Tekirdağ Cezaevi Savcısı ve cezaevi yönetimi ile bugün ise İHD ve TUAD adına heyet olarak tutuklularla görüştüklerini belirterek şöyle dedi.

"Yapılan görüşme sonucunda karşılıklı iyi niyetli adımların atılacağı belirtildi. Koşulların düzeltilmesi için hızla adımların atılacağı söyledi. Bunun üzerine tutuklular açlık grevini bitirme kararı alındı. Az önce dilekçelerini idareye ilettiler. Muhtemelen birazdan açlık grevinde olan bütün tutuklular tedavi için hastaneye kaldırılacak."