Hükümetin uzun süredir getirmeyi amaçladığı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere 'tek tip' kıyafet giydirilmesi uygulamasına ilişkin düzenlemenin hazırlanan son kanun hükmünde kararnameye konulduğu iddia edildi.

Adalet Bakanlığı tek tip kıyafet uygulamasına ilişkin çalışmasını tamamladı. Bakanlar Kurulu’nda onaylanan düzenleme, bu kapsamda hazırlanan kanun hükmünde kararnameye eklendi.

BOZDAĞ AÇIKLAMIŞTI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni KHK’yi, 20 Kasım’da “Çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK’ler çıkacaktır. 2 ayrı KHK’yi yayınlayacağız” sözleriyle duyurmuştu.

Ancak aradan geçen zamana rağmen KHK’lerin yayımlanmaması soru işaretleri yarattı. İtirazlar: FETÖ’ye yarar Alınan bilgiye göre, bir aylık beklemenin nedeni tek tip kıyafet konusunda hükümet içinde ve bürokratlar arasında yaşanan görüş ayrılığı.

Bazı bürokratların, “Tek tip kıfayet çalışması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. maddesinde düzenlenen masumiyet karinesini ihlal eder. Başarılı operasyonlar ve davalar ile köşeye sıkışan FETÖ, tek tip kıyafetle istediği fırsatı yakalar. Tek tip giydirilen FETÖ üyeleri, mahkûm olsalar bile ileride davalarını AİHM’ye taşıyarak tek tip kıyafet nedeniyle hak ihlali iddiasında bulunabilirler. Bu da Türkiye’yi sıkıntıya sokar” görüşünü hükümet yetkililerine ilettiği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet