Trene parasız binmek isteyen 17 yaşında bir çocuğun özel güvenlikçiler tarafından dövülmesi ile gündeme gelen Yenikapı Tren İstasyonu’nda Ağustos 2008’de bir çocuk güvenlikçilerden kaçarken tren altında kalarak can vermiş.

TRENE PARA VERMEDEN BİNMEK İSTEDİ, ÖLESİYE DÖVÜLDÜ

Sendika.Org'un haberine göre, salı gecesi Yenikapı Tren İstasyonu’nda trene para vermeden binmek isteyen Ö.G., güvenlikçiler tarafından ölesiye dövüldü.  Olay esnasında tesadüfen orada olan Sendika.Org muhabirinin kaydettiği görüntüler ve haber şöyle:

PERON KAN İZLERİYLE DOLDU

"Güvenlikçiler 17 yaşındaki Ö.G.’yi odaya kapatarak copla dövdü. Dayak seslerini duyan yolcular, çocuğu güvenlikçilerin elinden kurtardı. Ö.G. ve yolcular ambulans beklerken bu kez sivil ve üniformalı 20-30 kişilik bir güvenlikçi grubu ellerinde coplar ve sprey gaz kutuları ile toplanıp gelerek çocuğu yolcuların arasında almaya ve Sendika.Org muhabirinin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Ö.G.’yi vermek istemeyen yolculara biber gazı sıkan güvenlikçiler, yaralı çocuğa bir kez daha vurdu. Çocuğun yüzü kanlar içinde kalırken, peron kan izleriyle doldu."

DAHA ÖNCEKİ GÜVENLİK ŞİDDETİ ÖLÜM GETİRMİŞ

Ancak TCDD'deki güvenlikçilerin sicilinin kabarık olduğu ortaya çıktı. Yine Sendika.Org’un haberine göre daha önce de Yenikapı Tren İstasyonu’nda güvenlik görevlilerinin kovaladığı Koca Ragıp Paşa İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ebubekir Cankır, güvenlikçi dayağından kaçarken trenin altında kalarak yaşamını yitirmiş. Olaydan hemen sonra istasyonda yaşanan arbedede polis çocuğun yakınlarına saldırmış.

O dönem Cankır ailesi konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptıkları açıklamada şöyle demişti:

"Polis, bize insanca yaklaşmak yerine ağır küfürler ve hakaretlerde bulundu. Acılı haldeki davranışlarımız belki onlara ağır gelmiş olabilir ama bu bize küfredilmesi hakkını vermiyor. İstasyondaki arbede sırasında bir polis silahını çıkarıp havaya defalarca ateş etti. Ne olduğunu şaşırdık. Öyle bir durum ortaya çıktı ki biz artık ölümüzü unuttuk. Çocuğumuz öldü üzerine bir de dayak yedik."

Tren istasyonundaki ölümden sorumlu 2 güvenlik görevlisi ise serbest bırakılmıştı.

TCDD HABERİ YALANLADI

TCDD de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Sendika.Org'un haberi işaret edilerek, "şahsın ismi ve trene ücretsiz binmeye çalışması dışındaki bütün bilgiler yalan ve hayal mahsulüdür," denilerek, "Haber, bir olayın düzmece hale getirilmesinin, başkalaştırılmasının muhteşem örneklerinden biridir, Yenikapı istasyonunda 'güvenlikçiler' değil, tek güvenlik görevlisi bulunmaktadır," ifadeleri kullanıldı.