Meclis yeni yasama yılına bugün başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasını yapıyor. Şentop, "TBMM demokrasinin kalbidir." dedi.

Şentop konuşmasında, "Türkiye uluslararası hukuktan yana olmuştur. Bazı küçük ülkelerin tetikçi olarak kullanıldığına şahit oluyoruz. Ermenistan saldırılarında şehadete yükselenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye bundan sonra da vatan savunmasında Azerbaycan'ın yanında yer alacaktır. Ermenistan bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilmeli" diye konuştu. 

TBMM Başkanı Şentop'un ardından konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dağlık Karabağ’ı işgal eden Ermenilerin Azerbaycan’a saldırısıyla başlayan çatışmalar, bunun en somut örneğidir. Burada bir kez daha, Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma ve vatanlarını koruma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum." açıklamasını yaptı. 

Meclis'e ilk olarak MHP grubu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. AKP Grubu da Meclis'teki yerini alırken, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, milletvekilleriyle sohbet etti. CHP milletvekilleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayakta alkışlayarak karşıladı.