Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Eski Şube Başkanı avukat Taylan Tanay geçtiğimiz günlerde evinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Tanay'a yönelik saldırıya ilişkin Halk Cephesi bir açıklama yaptı ve saldırıyı 'üstlendiğini' belirtti.

halkinsesi.tv üzerinden yapılan açıklamada, Tanay 'suçlu' olarak itham edilirken, "Taylan Tanay, işlediği suçlar nedeniyle 23.10.2014 tarihinde saat 00.10 civarında Avcılar'daki evinin önünde Cephe'nin adaletiyle karşılaşmıştır. Tanay'ın arabası Cepheliler tarafından taranmış, camları sopalarla kırılmıştır," denildi.

Açıklamada somut bir 'suç' iddiası yer almazken, "düzenden getirdiği pislikleri, alışkanlıkları, yozluğu üzerinden atmamış; ideolojik olarak savrulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya bir de 'not' ibaresiyle şu ifade düşüldü: "Cezalandırma öldürme amaçlı değil, sadece uyarı amaçlıdır."

NE OLMUŞTU?

Çağdaş Hukukçular Derneği'ne 18 Ocak 2012'de yapılan operasyonda gözaltına alınan ve bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen ÇHD İstanbul Eski Şube Başkanı avukat Taylan Tanay, Avcılar'daki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Avcılar'da bulunan evinin önünde arabasından indiği sırada silahlı saldırıya uğrayan Tanay, saldırıda yara almazken silahlı saldırı düzenleyenler ellerindeki sopalarla, Tanay'ın otomobilinin camlarını da kırarak olay yerinden uzaklaştı. (Demokrat Haber)