3 günlük gözaltı süresinin ardından serbest bırakan Taylan Kulaçoğlu, tekrar gözaltına alındı.

Gözaltı kararını Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan sosyal medya hesabından duyurdu.

Doğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor.”

Avukatının açıklamasının ardından kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kulaçoğlu, "Hiçbir kaçma şüphem olmamasına rağmen, kendi evimden tekrar gözaltına alınıyorum!" dedi.

TEKRAR GÖZALTINA ALINAN KULAÇOĞLU TUTUKLANDI

Avukat Tamer Doğan, tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu'nun tutuklandığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Doğan, "Müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu Ayvalık Adliyesi’nde Segbis yoluyla Balıkesir Sulh Ceza Hakimliği’nce aynı sorularla sorgulandıktan sonra tutuklanmıştır. Salgın koşullarında sosyal medya paylaşımı nedeniyle bir insanı tutuklamak ölüme göndermektir!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kulaçoğlu, Sabah ve A Haber gibi medya kuruluşları tarafından "DHKPC yanlısı" ifadeleriyle hedef gösteriliyordu.

Sabah gazetesi, Kulaçoğlu'nun İsimsizler Hareketi adlı Telegram sayfasını yönettiğini belirterek, 'İsimsizler Hareketi'nin, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet atarak Türkiye'de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedeflediğine dair paylaşımlar yapmıştı.

Sabah gazetesinin hedef göstermesinin ardından Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edilmiş, iki ismin savunmalarının ardından serbest bırakılmıştı.