İzmir’deki evinde fenalaşıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 55 yaşındaki gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun cenazesi, otopsinin ardından oğlu Candaş Talipoğlu tarafından teslim alındı. Cenaze alındığı sırada, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in de aralarnda bulunduğu CHP’li bazı yöneticiler de İzmir Adli Tıp Kurumu’na geldi.

Tayfun Talipoğlu için ilk cenaze töreninin yarın (çarşamba) sabah saatlerinde Ankara’da Oran’daki cemevinde olacağı, ardından da öğlende Kocatepe Cami’nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

ÜÇÜNCÜ KALP KRİZİ

Candaş Talipoğlu, babasının kalp krizi geçirdiğini belirterek “Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı” dedi ve ekledi: “Yol hikayesi kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı.”
1990 yılından bu yana fiilen gazetecilik yapan Tayfun Talipoğlu, Anadolu insanının sesini ve sorunlarını ekrana yansıttığı ‘Bam Teli’ programıyla geniş kesimlere ulaşmıştı.