Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde farklı tarihlerde katledildikten sonra cenazeleri otopsi işlemeleri için Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 6 kişinin cenazesi dün gece kaçırılarak Silopi ve Cizre'ye götürüldü.

JINHA’nın haberine göre, Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletilen Taybet İnan ile Yusuf İnan'ın cenazeleri Silopi'ye; Doğan İşi (18), Ferdi Kalkan (20), Hacı Özdal (23) ve Abdulmecit Yanık'ın (27) cenazeleri ise Cizre'ye kaçırıldı. Aileler cenazelerini almak için günlerdir Şırnak Devlet Hastanesi önünde bekliyordu.

Cenazelerin ailelerin defin izin kağıtları olmasına rağmen kaçırılarak Silopi ve Cizre kaymakamlıklarına teslim edildiği belirtiliyor.

Söz konusu kaçırmanın Adli Tıp Kurumu uygulama yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dayandırılarak yapıldığı belirtiliyor.

Yeni yönetmeliğe göre cenazelerin adli işlemleri tamamlandıktan 3 gün içerisinde defnedilmesi, ailelerin olmaması ya da cenazeleri almaması durumunda da defin görevi yerel mülkü amirlere devredilmişti.

TAYBET İNAN’IN AİLESİ AYM’YE BAŞVURMUŞTU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde cenazesi kaçırılanlar arasında bulunan 57 yaşındaki Taybet İnan, vurulduğu sokakta 7 gün boyunca cenazesi alınamamıştı.

Çocuklarının gözü önünde bir hafta sokakta bekletilen Taybet İnan'ın defnedilmesi için 'gömülme hakkı' kapsamında Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulunulmuştu.