Şırnak’ın Silopi ilçesindeki sokağa çıkma yasağında evinin önünde katledilen 57 yaşındaki Taybet İnan’ın cansız bedeni 2 yıl önce bugün hala sokakta yatıyordu.

Taybet İnan’ın cenazesi 7 gün 7 gece sokakta bekletildikten sonra, 24 Aralık’ta sokaktan kaldırılarak Silopi Devlet hastanesi Morgu’na konuldu.

Aradan geçen 2 yıla rağmen İnan’ın ölümüyle soruşturmada henüz bir ilerleme yok. İnan’ın oğlu Mehmet İnan, annesinin vurulduğu Cumhuriyet Caddesi’nin adının 58. Cadde olarak değiştirildiğini belirterek “Bizim için o caddenin ismi hala Cumhuriyet Caddesi.” dedi.

‘BİZİM EVE KİM GELİYORSA O KÖŞE BAŞINDA DURUR…’

İnan ailesi hala Taybet İnan’ın vurulduğu caddedeki evlerinde yaşamaya devam ediyor.

Annesini kaybettikten sonra yaşadıklarını Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e şöyle anlatıyor: “Dışarıya çıkmak için kapıyı açtığımızda annemin katledildiği yeri görüyorum. Bizim eve kim geliyorsa o köşe başında durur, orayı birkaç dakika izler. Ben de evden çıktığımda o köşe başında bir süre beklemeden oradan geçemiyorum. Dünyanın birçok yerinde çatışma oluyor, savaşlar oluyor ama dünyanın hiçbir yerinde bir cenaze 7 gün 7 gece yerde kalmamıştır. Bunun duygusunu hiçbir insan izah edemez.”

‘ORADA YAŞAMAK ZORUNDA HİSSEDİYORUM’

İnan, bir an bile yaşadıkları mahalleyi terk etmek istemediklerini söyleyerek, “Ben hala annemin bizim aramızda yaşadığını düşünüyorum” diyor.

Aile olarak psikolojilerinin bu durumdan etkilendiğini söyleyen İnan şöyle devam ediyor: “Bizi yaşayan bir ölü haline getirdiler. Biz de çocuklarımızın rızkını çıkartmak için yaşıyoruz. Bizim için o günden sonra her şey değişti. Bu saatten sonra o sokağı, o mahalleyi ve o şehri asla bırakmayacağım. Annemin anıları burada yaşıyor" 

‘ADALET BİR GÜN BUNUN HESABINI SORACAK’

Taybet İnan vurulduğunda yardımına koşan, eşinin kardeşi 53 yaşındaki Yusuf İnan da evlerinin avlusunda vurularak hayatını kaybetti.

Taybet ve Yusuf İnan’ın ölümünün ardından 2 yıl geçmesine rağmen olayla ilgili dosya hala soruşturma aşamasında. Dosyada yer alan otopsi raporlarında ise Taybet İnan’ın vücudunda 10 adet mermi çekirdeği girişi tespit edildi.

Raporda İnan’ın ölümüne ilişkin çoklu iç organ yaralanması, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana geldiği belirtildi. Yusuf İnan’ın raporunda da 7 ateşli mermi silah çekirdeği girişi tespit edilirken İnan’ın vücudunda ileri derecede çürüme meydana geldiği açıklandı.

İnan, annesi ve amcasının faillerinin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılmasını istiyor. “Bizler asla kimsenin bu durumu yaşamasını istemiyoruz” diyen İnan son olarak şunları söylüyor: “Bu yüzden adaletin yerini bulmasını ve faillerin yargılanması için elimizden geleni yapacağız. Ne olursa olsun bu olayın peşini bırakmayacağım. Elbet adalet bir gün bunun hesabını soracak.

Kaynak: Gazete Duvar