Hala sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde, vurulduktan sonra, çatışmalar gerekçe gösterilecek naaşı 7 gün sokak ortasında bekletilen Taybet Ana (İnan) 23 gün sonra defnedildi.

Şırnak Devlet Hastanesi morgundan ailesine haber verilmeden polis tarafından alınarak Silopi Kaymakamlığı’na teslim edilen Taybet Ana ile akrabası Yusuf İnan’ın naaşının Yenişehir Mahallesi Mezarlığı'na defnedildiği öğrenildi.

 
Haberdar.com'dan Bahar Kılıçgedik'in haberine göre, Taybet Ana’nın iki oğlu ve birkaç akrabası ile sessiz bir defin işlemi gerçekleştirildi. İnan’ın eşi ve 9 çocuğunun izin verilmediği gerekçesiyle cenazeye katılamadıkları belirtildi.  

İnan’ın oğlu “Bize bir iki kişi gelebilir dediler. İki kardeşim, dayım, köydeki hocamız cenazeye katıldı.  Babam ve ben ve diğer kardeşlerimizin de geleceğini söyledik. Birkaç aile bireyi gelebilir deyip bize izin verilmedi. Annem şu an mezarda ama o ragat yüzü görmedi” diyerek annesini son yolculuğuna istedikleri gibi uğurlayamadıkları için üzüntü içinde olduklarını söyledi.
 
Öte yandan sokağa çıkma yasakları sırasında ölen kişilerinin cenazeleri de Silopi Kaymakamlığı tarafından defnedilmeye devam ediyor. 

57 yaşındaki Taybet Ana, 11 çocuk annesiydi.