TAYAD'lı Aileler, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın Gayrettepe'de öldürülerek cesedinin ormanlık bir alana gömüldüğünü söylediği Ayhan Efeoğlu'nun mezarının açıklanması talebiyle yürüyüş yaptı.

 

TAYAD'lı Aileler, 19 yıl önce gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu'nun mezarının açıklanması talebiyle akşam saatlerinde Taksim'de yürüyüş yaptı.

 

Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen TAYAD'lılar, sloganlarla Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Burada açıklama yapan Nagehan Kurt, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın Ayhan Efeoğlu'nun katledilip kaybedildiğine ilişkin itirafta bulunduğunu ve böylece Efeoğlu'na ilişkin gerçeklerin açığa çıktığını hatırlattı.

 

Kurt, "Oysa bu tür katliamlar devletin hep 'faili meçhuller' listesindeydi. Gözaltına alanlar, katledenler, kaybedenler belliydi. Ama Ayhan Efeoğlu ve diğer devrimcilerin katilleri devlet tarafından korunmaya devam edildi" dedi.

 

Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturmasında 7 eski özel harekat polisinin tahliye edildiğini hatırlatan Kurt, "Yaşlısından gencine karşısına çıkarılan onlarca kişiyi polisin hazırladığı fezlekelerle tutuklayan, yıllarca hapis cezalarına çarptıran Ağır Ceza Mahkemeleri, es kaza sıra devrimcilerin, halkın katillerine geldiğinde onları hemen serbest bırakmaktadır. Sorgulamaz, araştırmaz, hesap sormaz. İlgili mahkemeler yargıçlar savcılar bu tavra son vermelidir" diye konuştu.

 

Kurt, Ayhan Efeoğlu'na ilişkin gerçeklerin üzerinin artık kapatılamayacağını söyledi ve ekledi: "Katliamın üzerinden 19 yıl geçmiştir, ama katiller hala korunmaktadır. Sorularımıza cevap alıncaya kadar susmayacağız." (ETHA)