Dün gece saat 22.30 sıralarında Tatvan-Van Karayolu uzerinde bulunan Karataş Mahallesi'nde bulunan polis kontrol noktasına saldırı düzenlendi.

Polis kontrol noktasına önce roketatarla ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Kısa süreli çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Güvenlik güçlerimizce saldırıya anında karşılık verilmiştir. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtılar. Güvenlik güçlerimizce de bütün kaçış noktaları tutuldu" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırının ardından ilçenin 5 mahallesinde saat 10.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Saldırının ardının ardından Bitlis Valiliği, ilçenin Fatih, Dumlupınar, Çağlayan, Karataş ve Fuar mahallelerinde bugün saat 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Valilik açıklaması şöyle:

“Bitlis ili Tatvan ilçemizde Bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde Fatih, Dumlupınar, Çağlayan, Karataş ve Fuar mahallelerine sızmaya çalışan terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tesisi amacıyla 31.08.2016 saat 24.00’dan itibaren 01.09.2016 günü sabah saat 10.00’a kadar Olağanüstü Hal Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (b) fıkrasına istinaden sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."