İstanbul’da Ataşehir Belediyesi önüne gelen bir kişi üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Kendini yakan kişinin belediyede çalışan eski bir taşeron işçi olduğu öğrenildi.

Nisan ayında belediye şirketine geçişler sırasında işten çıkarılan ve tazminatının da ödenmediği belirtilen R.K.’nin Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılığı, durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Sol’da yer alan habere göre, Ataşehir Belediyesi, yaşanan olayın ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz ile çalışan bir yüklenici firmanın çalışanı, kendi firmasından alacağı olduğu için Ataşehir Belediyesi’ne gelerek yetkililerden ödeme konusunda yardımcı olmalarını istemiştir. Belediye yetkilileri yardımcı olmak amacıyla yüklenici firma ile görüşmüş, ilgili ödemenin 11 Ocak Cuma günü yapılacağını öğrenip çalışana iletmiştir. Ardından belediye binasından ayrılan kişi bir süre sonra belediye binasına yeniden giriş yaparak elindeki yanıcı maddeyle kendini ateşe vermiştir. Belediye güvenlik görevlileri olaya anında müdahale etmiş ve çalışan hastaneye kaldırılmıştır.”