Osmaniye'de 4 ay önce tedavi için gittiği hastanede, kendisini muayene etmediği gerekçesiyle tartıştığı doktoru gözaltına aldıran savcısı Mehmet Bülbül hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel ile muayene olmak için hastaneye gelen Osmaniye Adliyesi'nde görevli cumhuriyet savcısı Mehmet Bülbül arasında, 12 Nisan'da tartışma yaşanmıştı.

Günel, sırası ve randevusu olmadan muayene olmak isteyen savcı Bülbül'ün talebini reddettiğini söylemişti.

Bülbül'ün kendisini tehdit ettiğini ve diğer hastaların muayene olmasına engel olduğunu belirten Günel, “Biz adam öldürmedik, kimseyi yaralamadık. Sadece usulsüz sıra isteyen birine 'hayır sıra vermemiz mümkün değil' diye mevcutlu bir şekilde yani ters kelepçe ile benim sorguya götürülmem gerekiyormuş” demişti.

Karakola giden Günel ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yaşananların ardından açıklama yapan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne ise doktor Günel'i suçlamış ve şu ifadelerin kullanmıştı:

“Nöbetçi doktorun, asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B'nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B'nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır.”

Kemal Gökhan Günel'i şikayeti üzerine Bülbül hakkında “basit yaralama ve basit tehdit” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Osmaniye'nin bağlı olduğu bölge adliye mahkemesinin bulunduğu Adana'ya gönderilen soruşturma dosyasını inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, müşteki, sanık ve tanıkların ifadeleri ve hastane güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından savcı Mehmet Bülbül hakkında "delil yetersizliği ve unsur yokluğu nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi.