MİT muhbiri Tarık Ümit ve öldürülen işadamı Behçet Cantürk için keşif yapan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, önemli bir itirafta daha bulundu.

 

'Ümit'i Oğuz'la gömdük' Tarık Ümit’in cesedini attıkları bölgeyi savcıya gösteren Çarkın, “Cesedi Oğuz Yorulmaz ile taşıyıp, çukura attıktan sonra da üstünü çalıyla örttük” dedi

 

Faili meçhul cinayetlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul ve Sapanca’da kayıp MİT muhbiri Tarık Ümit ve öldürülen işadamı Behçet Cantürk için keşif yapan eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, önemli bir itirafta daha bulundu. Çarkın, 2 Mart 1995’ten beri kayıp olan Tarık Ümit’i, Susurluk hükümlüsü ve eski özel timci Oğuz Yorulmaz ile birlikte Silivri’nin Beyciler mevkiinde yol kenarına gömdüklerini söyledi.

 

Taraf gazetesinin haberine göre, Ankara Özel Yetkili Savcılar Mehmet Özgür ve Hakan Yüksel, Olay Yeri İnceleme Ekipleri ve adlı tıp uzmanları ile birlikte Silivri’ye götürülen Ayhan Çarkın, Tarık Ümit’in aracının bulunduğu yeri ayrıntılı bir şekilde anlattı. Daha sonra üç bölgede dedektör ve köpeklerle ceset araması yapıldı.