Konda Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem yeni anayasa konusunda partilerin henüz görüş belirtmediklerini ifade ederek, fikirlerini söylemeleri için zorlanması gerektiğini söyledi.

Selahattin Akçiçek Toplantı Salonu'nda konuşan Tarhan Erdem, yeni anayasa konusunda seçimler öncesinde partilerin sessiz kalmasını eleştirdi.

Erdem, "AK Parti 'ben seçimden sonra fikrimi söyleyeceğim' dedi. CHP ona karşı olmak için hiçbir şey söylemez gözüküyor. MHP'de öyle. Partiler oy istedikleri kimselere fikirlerini söylemediler henüz." dedi.

Kendilerine oy vermenin bir şartı olarak partilerin konuşmaya zorlanmasını isteyen Erdem, "Lütfen yeni anayasa, anayasa mahkemesi, çift meclis konusunda ne düşünüyor sunuz? Kadın hakları nedir? Özürlülerin hakkı nedir?" diye sorunuz ve verilen cevaplara göre oylarınızı belirleyerek partileri sınırlandırınız" dedi.

Bu seçimlerde partilerin anayasa hakkında görüşlerini ayrıntılarıyla açıklamalarının, iktidarları eleştirmeleri ve kendilerinin ne yapacaklarını söylemelerinden daha etkili olduğunu kaydeden Erdem, anayasayı yapması gereken meclisin yerine "şöyle bir grup, heyet kuralım" gibi fikirlerin anayasa yapımını erteleyen fikirler olduğunu belirtti. / BUGÜN