Taraftar Hakları Derneği, Taksim direnişiyle ilgili olarak tüm taraftarlara "Küfretmeyelim, ayrımcılık yapmayalım ve hep birlikte direnelim" çağrısını yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan dernek, taraftarların başından itibaren Taksim direnişinin içinde yer aldığını hatırlattı, "Çok yaratıcı eylemler ve sloganlar üreterek sürdürdüğümüz bu direniş, her türlü ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesidir" dedi.

'ATILAN KÜFÜRLÜ VE ERKEK EGEMEN SLOGANLARLA YOLDAŞLARIMIZI AŞAĞILIYORUZ'

Taraftarların kullandığı bazı sloganların rahatsızlık uyandırdığına dikkat çeken Taraftar Hakları Derneği, şunları kaydetti:

"Bunların başında küfürlü sloganlar geliyor. Bu küfürlü sloganlarımızla büyük bir ayrımcılığa yol açıyoruz. Onurlu direnişimizde omuz omuza haysiyet mücadelesi verdiğimiz, barikat yoldaşlığı yaptığımız, Tomalı, coplu ve 'eli sopalı'ların insanlık dışı saldırılarında bizlere evlerinin kapılarını açan halkın yarısını, yani kadın yoldaşlarımızı aşağılıyor ve onlara yönelik cinsiyet ayrımcılığı yapmış oluyoruz. Günlerdir Gezi Parkı'nda, İzmir'de ve Türkiye'nin her yerinde kadınlar direniyor. Eşcinseller, travestiler yani LGBT bireyler direniyor.Atılan küfürlü ve erkek egemen sloganlar ile tüm bu yoldaşlarımızı aşağılıyor, onlara ayrımcılık yapıyoruz."

'BU SLOGANLARI ATTIĞIMIZDA ERDOĞAN'DAN FARKIMIZ KALMIYOR'

Bu sloganlara son verilmesi gerektiğine işaret eden dernek, "Bu sloganlara devam ettiğimizde kadınların bedeni üzerinden politika yapan, kürtajı yasaklayan, kadınların üç çocuk doğurmasını isteyen, eşcinselleri yok sayan yani insanların yaşam tarzlarına müdahale etme hakkını kendinde gören Recep Tayyip Erdoğan'dan hiçbir farkımız kalmıyor" dedi.

'KAZANALIM, KAYBETMEYELİM'

Taraftarlara "Küfretmeyelim, ayrımcılık yapmalayım ve hep birlikte direnelim" çağrısını yapan Taraftar Hakları Derneği, "Türkiye halklarının tarihi direnişinde saf tutma onurunu taşıyan taraftarlar olarak karşılıksız sevmenin, renklere gönül vermenin, dayanışmanın güzelliğini, tutkusunu ve yaratıcılığını öne çıkartırken, bugünkü omuzdaşlarımızı yarınlarda tribünlerimizde de omuz omuza olmaya çağırmak için kazanalım, kaybetmeyelim" diye belirtti. (ETHA)