Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan yüzlerce kişiye, bu sabah yine gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edildi. Dün gün boyu onbinlerce kişi direniş alanına gitti geldi, gün boyu konuşmalar yapıldı, şarkılar söylendi. Parktaki insan sayısı sirkülasyona rağmen 5 binin altına düşmedi.

Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da saat 05.00 sıralarında müdahale etti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu binlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile çok sert müdahale edildi. Polis insanları yaralamayı hedefledi. Çok sayıda milletvekili, sanatçı da yaralananlar arasında.

BETON KORKULUKLAR YIKILDI

Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtı. Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Eylemcilerin çadırları bu kez bir kamyonete yüklenerek götürüldü.

CİHANER DE GAZDAN ETKİLENDİ

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu

OLAYLAR SÜRÜYOR

Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi. Polis, Gezi Parkı çevresine barikat kurarak girişleri engelledi. Taksim ve çevresindeki gerginlik devam ediyor.

Taksim Dayanışması saat 10.00 için Divan Otel in önünde eylem kararı aldı.

Yakın mesafeden atılan gaz bombası Rap sanatçısı, söz yazarı ve prodüktör Ege Çubukçu’nun yüzüne geldi ve elmacık kemiğini çatlattı. Bir kişi yoğun bakımda.

Gezi Parkı’nda eylem koordinasyonunu sağlayan Taksim Dayanışması’nın açıklaması şöyle:

Tüm gün ve gece boyunca Taksim Gezi Parkı’nda her yaş ve gruptan 50 bin kişinin barış içinde şarkılar söyleyerek, film izleyerek, kitap okuyarak katıldığı protestoya polis sert bir şekilde müdahale etti. Parkta bulunanlara park içinden ve caddeden tazyikli su ve gaz bombaları ile iki yönlü ani bir müdahalede bulunuldu ve orada bulunan insanlar acımasızca dağıtıldı. İnsanlık dışı bu müdahale sonucunda parkta bulunan bir çok arkadaşımız yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada parkta bulunan Milletvekilleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Valiliğe ulaşmaya çalıştılar fakat bir muhatap bulunamadı. Polise doğru görüşmek üzere müdahale öncesi yönelen arkadaşlarımız ve vekillerin arasından çıkan maskeli 4 kişi polislere şişe ve taş atarak polis müdahalesi ile koşarak polislere doğru yöneldi ve aralarında kayboldu. Provokatör olduğunu düşündüğümüz bu kişiler, Taksim Dayanışması bileşenlerinden herhangi birine üye değildir. Polis kayıtları bu kişilerin tespitini yaparak provokasyonu gerçekleştirenleri açıklamalıdır. Taksim Gezi Parkı protestosu, kurgulandığı çok net olan bir provokasyonla sona erdirilmiştir. Gün içinde Taksim Dayanışması tarafından yeni bir açıklama daha yapılacaktır.

Taksim Gezi Parkında polis tarafından, barış içinde şarkı söyleyen insanlara yapılan acımasız ve insanlık dışı müdahaleyi kınıyoruz.


Gezi Parkı'nı savunurken defalarca polis saldırısına uğrayanlar parkta böyle tehlikeli şeyler yapıyordu:
http://www.demokrathaber.net/taksim-gezi-parki-direnisi-2-gun-video,66.html


Fotoğraflarla Taksim Gezi Parkı'na polis saldırısı:
http://www.demokrathaber.net/taksim-gezi-parkina-polis-saldirisi-resimleri,63.html