Polis, Gezi Parkı'nı yine vatandaşlara kapattı. İstiklal Caddesi'nde yer yer polis müdahalesi gerçekleşiyor.

Polis vatandaşlara "dağılın" uyarısı yaparken, ara sokaklara da polis girdiği belirtiliyor. İstiklal Caddesi üzerinde çeşitli noktalarla toplanan gruplara, polis gaz bombalarıyla müdahale ediyor. İlk müdahale Galatasaray'da başladı. Demirören Alışveriş Merkezi'nin önünde TOMA ve akrepler kalabalığı sıkıştırdı. Kitle bekleyişini sürdürürken, sivil polisler gözaltı yapıyor.

Gözaltına alınan bir kişi, Mesut Aktaş diye ismini bağırdı, yine çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

TOMA'NIN SUYU "TURUNCU"

TOMA'ların da basınçlı su ile sık sık kalabalığa müdahale ettiği görülüyor. Sudan çok sayıda kişi etkilenirken, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda suların yine kimyasallı olduğu şüphesi doğuyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda suyun renginin "turuncu" olduğu görülüyor.

Polis müdahalesinin gerekçesi ise sosyal medyadan yapıldığı iddia edilen eylem çağrısı. Taksim Dayanışması, çağrının kendilerine ait olmadığını açıkladı. Taksim esnafı ise bu gece kepenkleri kapamayı tartıştığı iddia ediliren, bazı esnaflar ise bunun bir “fişleme” olduğu görüşünde.

Polisin parkı boşaltmasını protesto eden Murat Çelik adlı kişi, Gezi Parkı'nın merdivenlerinde oturma eylemi yaptı. ETHA'nın haberine göre gencin önce çantasını arayan polis, daha sonra gözaltına aldı. (gerçek gündem, Etha)