KESK'li tutuklu aileleri KESK'lilerin tutuklaması ve gözaltı alınmalarını protesto etmek amacıyla saat 16.00'da Galatasaray Lisesi önünde kısa süreli oturma eylemi yaptı.

KESK'li tutuklu yakınlarının katıldığı eylemde, tutukluların fotoğrafları yere konuldu.

“Baskılar bizi yıldıramaz", "KESK'li tutsaklar serbest bırakılsın" şeklinde slogan atan grup adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“En son 19 Şubat 2013'te KESK Genel Örgütlenme Sekreterinin de içinde olduğu 167 sendika üyemiz ve yöneticimiz bir operasyonla gözaltına alınmıştır. Şu an cezaevlerinde 66 üyemiz tutuklu bulunmaktadır. KESK ve bağlı sendikaları ile başlayan ve son olarak işçi sendikalarıyla devam eden ve sendikal mücadeleyi hedef alan baskıların 'operasyon görüntüleri' eşliğinde yaplan baskınların zamanlamasına bakıldığında hemen hepsinin yeni saldırı yasalarının hayata geçirilmeye çalışıldığı dönemlere denk gelmesi de dikkat çekicidir."

KESK'in dinamik bir örgütlenmeye sahip olduğunun belirtildiği açıklamada “Toplumsal muhalafete öncülük yapılmasından çekinildiği için operasyonlarla itibarsızlaştırmak, etkisiz hale getirilmek istenmektedir" denildi.

Oturma eylemi sırasında şarkılar söyleyen grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. (Habertürk)