ODTÜ ormanlarındaki ağaçların kesilmesine bir tepki de Gezi direnişinin kalbi Taksim’den geldi. “Diren ODTÜ Taksim seninle” sloganı eşliğinde Galatasaray meydanında toplanan yüzlerce insana polis yine saldırdı. Polisin bu keyfi tutumuna tepki gösteren Hazer Büyüktunca isimli genç gözaltına alındı.

ODTÜ’de dün akşam gerçekleştirilen ağaç katliamı Taksim Galatasaray Meydanında protesto edildi. TOMA, çevik kuvvet ekipleri ve sivil polislerin ablukası altındaki meydanda toplanan yüzlerce insan ODTÜ’deki direnişi selamladı.

Gezi Direnişi esnasında polis terörü nedeniyle hayatını kaybeden gençler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu sonrası oturma eylemi yapan kitle, hep bir ağızdan, “Diren ODTÜ Taksim seninle”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “ Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Polis simit sat onurlu yaşa”, “Umudun çocuğu Berkin uyan”, “Taksim uyuma ODTÜ’ye sahip çık” sloganlarını attı.

Oturma eylemi sonrası Taksim meydanına doğru yürüyüşe geçen kitlenin önü sivil polisler tarafından kesildi. Polisin tutumuna tepki gösteren Hazer Büyüktunca’ya önce dokunmayan sivil polisler, kitlenin dağıldığı esnada gözaltına almak istediğinde arbede yaşandı. Büyüktunca karga tulumba gözaltına alınırken, çevik kuvvet ise kitlenin geri kalanını coplarla dağıttı. Ara sokaklara dağılan kitlenin zaman zaman maytap atması üzerine, sokaklarda polis ablukası yaşandı.

İZMİR'DE DE 'ODTÜ' YÜRÜYÜŞÜ

ODTÜ'de, yol yapım çalışması için belediye ekiplerince yapılan ağaç sökümünü, İzmir'de toplanan bir grup da yürüyüşle protesto etti.

Bir ara anayolda oturma eylemi yaparak trafiği kapatan grup, protesto sonrası sessizce dağıldı. (ANF, Objektif Haber)