İbrahim Kaypakkaya'nın ölümünün 40. yıldönümünü anmak için Tünel'den Taksim Meydanı'na yürümek isteyen  gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İstiklal Caddesi'nde  polisin attığı gaz nedeniyle insanlar baygınlık geçirirken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bir kişi ise cadde üzerinde tazyikli su sıkan TOMA'yı tek başına dakikalarca durdurdu.

POLİS KENDİ ATTIĞI SUDAN YARALANDI

Savaş alanına dönen İstiklal Caddesinde ara sokaklarda  polis ve eylemciler arasında kovalamaca akşam saatlere kadar  sürdü.

“İbrahim Kaypakkaya ölümsüzdür” ve “Taksim kızıldır kızıl kalacak” , “sloganları eşliğinde Fransız Konsolosluğu'nun önünde toplanan Partizan  üyeleri  ise İstiklal caddesinin dört bir yanına yerleştirilen Toma ve çevik kuvvetlerin hedefi oldu. Taksim Tramvay durağında kitleye tazyikli suyla müdahale  eden Toma bir çevik kuvvete isabet etti.

TEK BAŞINA TOMA'NIN ÖNÜNÜ DAKİKALARCA KESTİ

İstiklal caddesinde başka Toma'nın ara sokaklardan çıkan eylemcilere su ile müdahale etmesi engellemek isteyen bir kişi ise Toma'nın önünü dakikalarca keserek ilerlemesine izin vermedi.

Polisin attığı gaz bombası kapsülleri bir çok iş yerine isabet etmesi esnafları çileden çıkartı. (ANF - Fotoğraflar: Ötekilerin Postası)